A szezonális ellenőrzések során a hivatal munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az élelmiszer-biztonsági és higiéniai előírások betartására, valamint hangsúlyt kap a fogyasztók megfelelő tájékoztatása is.
A nyári hónapok intenzív időszakot jelentenek mind a fogyasztók, mind a szolgáltatók számára. A kellemes időjárás hatására egyre többen látogatják a strandokat, fagylaltozókat és fesztiválokat, így a szolgáltatások iránti kereslet is jelentős mértékben megnő. Mindez indokolja az NKFH és a szakmai irányítása alatt álló kormányhivatalok fokozott ellenőrzési tevékenységét, melynek elsődleges célja a fogyasztók egészségének és biztonságának védelme – magyarázták a közleményben.
A fagylaltozókban és büfékben végzett vizsgálatok kiterjednek a gyártási folyamatokra, az alapanyagok származására és a higiéniai viszonyokra egyaránt. A fesztiválokon élelmiszer-biztonsági és higiéniai ellenőrzésekre kerül sor, melyek során kiemelt figyelmet kap a fogyasztók megfelelő tájékoztatásának vizsgálata is.