• Deviza
  • Index
  • Részvény
EUR/HUF 402,73 CHF/HUF 430,17
USD/HUF 358,49 EUR/USD 1,1234
BUX 96 803 -0,27 %
BUMIX 8 772 0,26 %
MOL 3 124 -0,19 % OTP 28 400 -0,32 %
MTELEKOM 1 738 0,12 % RICHTER 10 500 -0,76 %
  • Adásban Menni-Enni
  • Következik Monitor
RSS
  • Összes hír
  • Összes műsor
  • Napi műsor
  • Kapcsolat

2016-08-19 17:10:00 Adásunk

Exclusive Kristóf Gáborral

Exclusive Kristóf Gáborral

2016-08-19 17:10:00

Kézzel írott szakácskönyvek az 1500-as évekből, kolostori számadáskönyvek, amelyekből kiderül: hogyan-mivel- mennyivel gazdálkod(hat)tak a szerzetesek,, mire mennyit költöttek... Milyen eszközöket használtak a sörfőzéshez, az ostyasütéshez, a gyógylikőrök, a bor és a sajt előállításához, milyen tálakból-tányérokból ettek, és mi volt a menü... A Kereskedelmi és Vendéglátóipari múzeum muzeológusa, Saly Noémi a majkpusztai kamalduli remeteségben megnyílt "Szerzetesek asztalánál" című kiállítás kurátora - vele beszélgetünk. Jut eszembe: tudják, hogy mi a különbség a kolostor, a monostor és a rendház között? Kiderül, mert nem csak a különleges környezetben rendezett különleges kiállításról van szó... A műsor második felében a japánkert titkairól, érdekességeiről mesél Dani Zoltán japánkert-építő, aki Kiotoban tanulta a mesterséget, és a közgazdász-pályát cserélte a japánkertészire. Megtudhatják például, hogy miképp alakította a japán történelem a kertkultúrát, hogy milyen hatása volt a gazdasági körülményeknek a kertépítésre, és hogy lehet-e egy négyzetméteren igazi japánkertet építeni...

Közösségi oldal

A műsorvezető

Tweet

Kapcsolódó cikkek

  • Impresszum
  • A Trend FM
  • Médiaajánlat
  • Jogi információk
  • Felhasználási feltételek
  • Adatvédelem
  • Közlemény
  • Adatvédelmi beállítások
© 2025 Műsor-Hang Zrt. Minden jog fenntartva.
RSS